1 lutego 2014

Zupa pieczarkowa według 5 przemian

Do gara po kolei lecą (z zachowaniem odstępów pomiędzy przemianami):

  • wrzątek, łyżeczka tymianku, łyżeczka kurkumy, łyżeczka kminku;
  • 2-3 marchewki i pietruszka drobno posiekane;
  • kawałek pora i kawałek selera - pokrojone, 5 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 3 plastry imbiru drobno poposiekane;
  • kawałek glonu (tnę suchy glon nożyczkami na małe kawałeczki prosto do garnka);
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki;
  • 2-3 posiekane i zeszklone cebule, 5 ziemniaków w kostkę, 30dkg pieczarek (uduszonych razem z cebulką)
dosmaczyć solą i pieprzem.

Smacznego! ;)

P.S. Jeżeli jest na sali mistrzyni od pięciu smaków, bardzo proszę o skontrolowanie czy wszystko gra jak należy i ewentualne sugestie dotyczące poprawek :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz