- wrzątek, pół łyżeczki kurkumy;
- 2 marchewki z pietruszką poszatkowane, 1,5 filiżanki grochu łuskanego w połówkach;
- seler w kostkę, 3 szczypty pieprzu;
- łyżeczka soli;
- szczypta suszonej bazylii.
Gotujemy 10 minut, następnie dodajemy:
- szczyptę tymianku;
- 3 ziemniaki w kostkę, łyżkę oleju;
- kawałek poszatkowanego pora;
- łyżka sosu sojowego, kawałek glonu - drobno pocięty.
Gotujemy kolejne 10 minut, na koniec dodajemy:
- 2 łyżki soku z cytryny;
- pół łyżeczki kurkumy;
- podduszone 2 cebule.
Gotujemy jeszcze chwilę. Na talerzu sypiemy świeżą nacią pietruszkową.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz